Automatisch smeersysteem voor een autolaadkraan

Op tijd de bewegende delen van je autolaadkraan voorzien van smering is erg belangrijk. In veel gevallen betekend dit iedere week of zelfs bijna dagelijks bij intensief gebruik de autolaadkraan smeren. Daarom kan het interessant zijn om een automatisch smeersysteem te overwegen.

Waarom is smeren zo belangrijk?

Ten eerste voorkomt de vetlaag die je creëert door de autolaadkraan te smeren dat de delen over elkaar heen gaan “schuren” (metallisch contact). Daarnaast zorgt diezelfde vetlaag ervoor dat vuil, zoals zandkorrels, stofdeeltjes, of water, niet het smeerpunt kunnen binnendringen. Als dit wel gebeurd kan er namelijk corrosie optreden. Zowel metallisch contact als corrosie zorgen voor overmatige slijtage, en soms zelfs uitval van de machine. Dit kan hoge reparatie en stilstand kosten met zich meebrengen.

Als je dit vaak vergeet of als je dit een lastige / tijdrovende klus vind kun je besluiten om een automatisch smeersysteem te installeren op je autolaadkraan.

Wat is een automatisch smeersysteem?

Een automatisch smeersysteem wordt gemonteerd op je autolaadkraan en laat telkens een druppeltje vet los. De hoeveelheid vet en het interval is vooraf af te stellen zodat het aansluit op de behoefte van de gebruiker. De autolaadkraan wordt nu continu en gelijkmatig gesmeerd en dit hoef je dus niet meer zelf te doen. Fijn voor jou en voor de levensduur van je autolaadkraan.

Voordelen automatisch smeersysteem

  • Tijdbesparend omdat je niet zelf hoeft te smeren.
  • Makkelijk omdat het vooraf is geïnstalleerd en afgesteld op de behoeften van de gebruiker.
  • Kostenbesparend omdat er een verminderde kans is op overmatige slijtage en uitval.

Nadeel

  • Door het gemak die het smeersysteem biedt kijk je minder vaak aandachtig naar je autolaadkraan, waardoor je andere aandachtspunten over het hoofd kunt zien. Het is dus belangrijk om de autolaadkraan regelmatig aandachtig na te lopen ook al heb je een automatisch smeersysteem.

Interesse in een automatisch smeersysteem? Neem contact op met een van de dealers en vraag naar de mogelijkheden.