Wat is een autolaadkraan?

Een autolaadkraan is een hijs of hef middel dat gemonteerd is op een transportmiddel. Dus een autolaadkraan kan bijvoorbeeld gemonteerd zijn op een vrachtwagen, een tractor, een aanhanger, of een boot. De functie van zo’n autolaadkraan kan verschillen en hangt af van de specifieke keuring die hij gekregen heeft. Een autolaadkraan kan gekeurd zijn om materiaal te hijsen (het object binnen het bereik van de kraan te verplaatsen) of te laden/lossen eigen voertuig.

In het geval van laden en lossen wordt het object bijvoorbeeld in de laadbak van een vrachtwagen geladen en daarna getransporteerd. Dat is o.a. een groot voordeel van een autolaadkraan in tegenstelling tot een mobiele kraan. Een mobiele kraan mag niet over de snelweg en heeft geen laadbak, maar dit is bij een autolaadkraan op een vrachtwagen wel het geval.

Welke soorten autolaadkranen zijn er?

Bij Atlas autolaadkranen onderscheiden we vier verschillende soorten autolaadkranen:

Lichte kranen

Lichtgewicht. Eenvoudig. Slimline. Snel te monteren. Speciaal gebouwd voor kleine vrachtwagens.

Middelzware kranen

Flexibel. Compact. Gevoelig. Bereik van de hoogste graad van precisie door de grote gevoeligheid. Deze producten zijn uitgerust met LM + technologie voor verhoogde output tot 18 %.

Zware kranen

Speciaal voor de zware vrachtwagens van 24 ton en meer. Speciale functies zijn onder meer een laad-sensor-systeem (optioneel ), dubbele draaikrans , continu zwenken en een breed scala aan voorzieningen. Deze kranen zijn sneller in gebruik dan vergelijkbare mobiele kranen met hetzelfde hefvermogen.

V-boom kranen

Flexibel. Speciaal voor de behoeften in de bouwsector ontwierp ATLAS een “ kraan op maat”. De hoge stoel met een geïntegreerd controlesysteem geeft de bestuurder een volledig zicht. Alle accessoires die nodig zijn voor deze laadkranen kunnen eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd.

autolaadkraan

Interesse in een autolaadkraan?

Heb je na het lezen van dit artikel interesse gekregen in een Atlas autolaadkraan? Neem dan gerust contact op met een van de dealers voor advies of om de mogelijkheden te bespreken.